Ida

näyttelijä, tanssija, kouluttaja, toimittaja, valtiotieteiden kandidaatti (viestintä), tekniikan yo

Olen niin sanotusti ”people person”. Viihdyn ihmisten ympäröimänä ja uskon siihen, että olemme kaikki yhtä ja samaa rakkauden energiaa. Heijastamme toistemme tunteita ja kipukohtia kuin peilit, ja näin ollen olemmekin toinen toistemme parhaita opettajia, kanssakulkijoita, tukijoita ja haastajia. Jaamme saman tunneskaalan ja saman tarpeen tulla kuulluksi ja nähdyksi. Tapamme ilmaista itseämme ja tunteitamme kuitenkin poikkeavat hyvinkin paljon toisistaan, minkä vuoksi joskus voi olla vaikea nähdä toisen ihmisen totuuteen. Mitä paremmin opimme tunnistamaan ja kommunikoimaeero-ja-ida-237 (1).jpgan omia tunteitamme ja ajatuksiamme, sitä helpommin ymmärrämme myös toisten tunteiden kieltä. Intohimoni on tutkia taiteen mahdollisuuksia tarjota uusia kommunikoinnin ja ymmärryksen työkaluja sekä auttaa ihmisiä löytämään omat yksilölliset voimavaransa ja intohimonsa, joiden avulla selviytyä myös vastoinkäymisistä eteenpäin.

Itselläni on nuoresta iästäni huolimatta taustalla burn out ja masennus, joista toipuminen kesti vuosia, ja vei minut tälle tielle, jolla nyt matkaan. Ymmärsin, etten ymmärtänyt mitään itsestäni, hyvinvoinnistani, tunteistani, unelmistani ja kehostani, eikä ympäröivä yhteiskunta juuri kannustanutkaan siihen, olinhan paperilla kuitenkin todella toimiva yhdistelmä valtiotieteilijää ja insinööriä, joka paahtoi montaa työtä samaan aikaan. Varsin tyypillinen tarina siis. Suorittaja, joka suoritti itsensä ulos itsestään. Nykyään en tietenkään antaisi noita vuosia pois, niin paljon syvyyttä ja sävyä ne ovat tuoneet elämääni, ja saaneet myöskin havahtumaan siihen rakkauden määrään, joka meitä kaikkia, myös minua, jatkuvasti ympäröi. Sen havainnon kautta elämä on alkanut näyttää hyvin kauniilta. Samalla se on tuonut mukanaan halun auttaa muitakin näkemään saman – rakkauden, joka odottaa, että se otettaisiin vastaan.

 

Eero

näyttelijä, ohjaaja, kouluttaja, muusikko, säveltäjä, tekniikan kandidaatti (bioinformaatioteknologia), hammaslääketieteen yo

Olen innostunut maailman vanhimmasta ammatista, tarinankertomisesta. Tarinat nivoutuvat aikaan, joka ei suinkaan kulu, sitä tulee lisää. Itselleni tarinankertomisen kanavat tai väliaineet nyt sattumoisin ovat teatteri, elokuva ja musiikki. Tämä kolmikantainen jako on minulle elävä areena, jonka parissa heero-ja-ida-205.jpgaluan aikani viettää ja jonka kautta taas sitoa omaan tarina-aikakertymääni uusia nyansseja, elämän käänteitä.

Intohimoni on olla luomassa uusia olemisen ja avoimuuden syvyystasoja jäykkäliikkeisiin yhteisöihin ja konservatiivisiin rakenteisiin. Haluan omalla esimerkilläni olla edesauttamassa rehellisen keskustelun ilmapiirin syntymistä ja avoimuutta, jotta ihmiset voivat kokea pystyvänsä olemaan parhaimpia versioita itsestään, missä tahansa kontekstissa. Paras Minä on se, jonka olemme velkaa itsellemme, että se tulee meissä kuulluksi ja nähdyksi. Ainoastaan siitä käsin voimme operoida ja antaa tähän maailmaan jotain yksilöllistä ja itsemme näköistä. Tähän pyrin työssäni joka päivä, jokaisessa projektissa, jokaisissa kuvauksissa, jokaisissa koulutuksissa.

Kuvat: Jussi Virtanen