Messukeskus

”Kerrankin jotain uutta ja erilaista! Todellista outside the box -ajattelua. Onnittelut! Jäitte mieleen!”, tiivistää tilaisuuteen osallistunut kävijä.

Suunnittelin vuoden 2016 Bisnespäiville uudenlaista messuosallistumista. Perinteisen messuosaston sijaan järjestimme kahden päivän aikana 15 tunnin välein alkanutta tutustumiskierrosta kesällä uudistettuihin kokoustiloihimme. Messukeskuksen Kokoustamon esittelyn lisäksi halusin tarjota kävijöille ainutlaatuisen elämyksen. Päädyin kutsumaan Idan suunnittelupalaveriin, jossa työstimme ajatuksia ohjelmallisen tutustumiskierroksen kulusta. Hän nappasi heti kiinni ideastani, ymmärsi tarpeeni ja tilaisuuden tavoitteet sekä lähti oitis työstämään Eeron kanssa osuuttaan.

Matias Löyttyniemi

Tuloksena oli vieraita hämmentänyt ja riemastuttanut kokonaisuus: oivallettuaan yllätyksen osa kävijöistä puhkesi jopa ilonkyyneliin. Tavoitteena oli tarjota ainutlaatuinen elämys, joka herättäisi tunteita. Tässä karikatyyrinen tapahtumajärjestäjä ”Taru Kankaanpää” ja kallis somekonsultti ”Kaitsu” olivat avainhenkilöitä. Luovuus kaipaa tilaa, ja huumori on vaikea taiteen laji. Jokainen kierros oli erilainen riippuen yleisöstä ja ryhmän dynamiikasta. Kierrosten ohjelmaa ja sisältöä muokattiin lennosta ja myyjien palautteen perusteella. Tarina eli ja hahmot kehittyivät kierros toisensa jälkeen. Yhteistyö sujui kaikin puolin erittäin hyvin. Rohkeasti uuden kokeilu kannatti – kokonaisuudessa onnistuttiin paremmin kuin uskalsin edes toivoa. Suurkiitokset Idalle ja Eerolle heittäytymisestä ja huikeasta kahden päivän rutistuksesta!

”Ohjelma eli Ida ja Eero oli todella yllättävä ja aivan fantastinen. Kokeneena tapahtumien järjestäjänä yllätyin tästä ohjelmassa todella positiivisesti. Erityisesti Idan hahmo 10+ hänelle! :D” Tällaista kävijäpalautetta lukiessani mietin, milloin hahmot palaisivat hurmaamaan asiakkaitamme. Heidät nähdään vielä ja seuraava keikka onkin jo sovittu.

-Kaisa Siipilehto, markkinointivastaava, Messukeskus
Messukeskuksen blogi

Kuvat: Matias Löyttyniemi